greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash

Andacta for mai

Av May Solveig Kisen Slåtsveen

Løft blikket mot det høye og se:
Hvem har skapt alt dette?
Han som teller stjerners hær,
fører dem ut
og kaller dem alle ved navn.
Hans kraft er så stor og hans styrke så veldig (Jesaja 40, 26)

Jeg sier som Børud-gjengen: Livet er herlig, livet er bra. Vi har jo grunn til å være glad. Gud er vår Far, tenk for et liv vi har!

Kanskje litt ironisk i disse korona-tider? Livet har kanskje ikke vært helt herlig de siste ukene. Mange har blitt permittert og kjent på en økonomisk uro. Kanskje man har måtte sjonglert å ha barn hjemme med både hjemmeskole og -barnehage, samtidig som man skal prestere i full jobb? Og noen har aldri vært mer ensomme. Men nå, to måneder senere, begynner samfunnet å gå tilbake til normalen igjen. Med forhåndsregler, selvfølgelig.

Uansett hvordan de siste ukene har vært, så kan vi løfte blikket til Gud. Enda verden og korona har stormet rundt oss i det siste, så har Gud vært der hele tiden, stødig og urokkelig. Dette er ikke en Guds straff (jeg har sett flere har ment det på sosiale medier). Hvis Gud kaller alle stjernene ved navn, da ser han også til meg og deg. Så da kan vi med god grunn rocke helga inn med en god, gammal feelgood-låt!

Denne andakten er hentet fra Acta øst sin nyhetsmail. Dersom du ønsker å motta den til din e-post så send en mail til mko@normisjon.no.

Andre nyheter