Leirstedet ligger i landlige omgivelser på Vallset i Stange kommune.

Haraset Leirsted

Haraset fasade med barn utenfor

Her er det store uteareal med fotball – og volleyballbane, lekeapperater og skimuligheter vinterstid.

Leirstedet har 65 sengeplasser fordelt på hovedbygg og koselige små hytter. Det har 3 møtesaler, bortennisrom og egen kiosk.
For mer informasjon kan du ringe Håvard Monsen, tlf. 97579001

Haraset leirsted eies og drives av Normisjon Region Øst, og ligger på Vallset i Stange Kommune, ca 20 km syd for Hamar langs riksvei 24.

Haraset leirsted består av et hovedhus, et sidebygg, et leirhus og fire hytter. Det renner en elv like nedenfor anlegget, og stedet er omkranset av jorder som går over i skog.

Én gang i året arrangeres det en egen Harasetdag for å knytte kontakt med lokalsamfunnet. Et annet høydepunkt er julemarkedet i november. Det månedlige formiddagstreffet første tirsdagen i måneden kl 11 er godt besøkt.

I tillegg til egne arrangementer leies Haraset Leirsted ut til eksterne leirer og arrangementer. Vi tar imot både små og store grupper, samt enkeltpersoner. På grunn av de gode friluftsmulighetene og de rolige omgivelsene er Haraset populært blant mange konfirmantgrupper, ungdomsforeninger, kor, menigheter og leirskoler.

Ellers egner stedet seg godt til ulike konferanser og kurs.
For den som søker raus Hedemarksnatur er de koselige husene på Haraset Leirsted et godt alternativ.

Leirstedet har 95 (84) sengeplasser fordelt på to hovedbygg og 3 koselige små hytter. Tre møtesaler gir rom for å legge opp et variert program. Leirhuset rommer vel 100 personer, stua i hovedhuset tar 50 og Fortunsalen tar 50. Kjøkkenet er fullt utstyrt og betjener spisesalen i hovedhuset, som tar max 95 personer.

Det er også en liten kiosk, med innlagt strøm, – Haraset Leirsted er perfekt for leirer for både store og små grupper.
Av inneaktiviteter tilbyr Haraset leirsted bordtennis, spill og muligheter for å spille innebandy.

Hovedhuset

Bygget var pensjonat før det i 1946 ble leirsted. 1. etasje: fullt utstyrt storkjøkken, spisesal (med peis) som kan betjene 95 personer og stue med piano. Stua tar 50 personer (bilde stue 1 og stue 2.jpg). Ett toalett. 2. etasje: 1 seks(fire)mannsrom, 1 fem(fire)mannsrom, 3 firemannsrom, 3 tremannsrom (derav 1 tre(to)mannrom). to toaletter og to dusjer. I kjelleren er det flere dusjer, samt 1 firemannsrom. I hovedhuset er det totalt 36 (32) sengeplasser – noen av sengene er 120 cm brede senger som 2 personer kan sove i.

Fortun

1. etasje: 3 store soverom – 2 åtte(seks)mannsrom og 1 sju(fem)mannsrom, handikaptoalett med dusj og ett vanlig toalett. 2. etasje: oppholdsrom kalt Fortunsalen som tar 50 personer. I Fortunsalen er det 1 piano. i 2. etg er det også 1 toalett og en dusj, 1 tremannsrom, 3 tomannsrom og 1 ettmannsrom, og kjøkken. Fortun har totalt 33 (27) sengeplasser. Fortun har også et aktivitetsrom med mulighet for å spille bordtennisrom.

Leirhuset

Tar minst 100. Kan brukes til mye. Blir blant annet benyttet til å spille innebandy. I leirhuset har vi et piano.

"Hilsen"

Kanskje den triveligste hytta. Peisestua med et lite kjøkken skaper en trivelig atmosfære, to toalett og dusj, 3 tremannsrom og liten stue.

"Solbakken"

Solbakken er ei sjarmerende gammel tømmerhytte. Hytta har 6 soveplasser fordelt på to køyesenger og to vanlige senger. Hytta er gammel og har ikke innlagt vann og toalett.

"Knatten"

Knatten er den største hytta på Haraset. Den har 3 tremannsrom og 1 tomannsrom, tre toalett, dusj og et lite tekjøkken.

"Bjerkely"

To etasjers hytte, som for tiden blir brukt som verksted.

Haraset Leirsted ligger ca. to mil sør for Hamar langs riksvei 24 mot Kongsvinger. For de som kommer på E6 sørfra tar du av ved Tangen (etter Mjøsa) og følger skilt mot Vallset i ca. 15 km. Omtrent 3 km etter tettstedet gata følger du skilt mot Kongsvinger/Haraset

Kontaktinformasjon

Sengeplasser

95 (84) stk

Hovedbygg

To hovedbygg

Hytter

Tre små hytter

For store og små

Haraset passer alle

Aktiviteter

Bordtennis, spill og mulighet for innebandy