Basar

Basar – et vinnerkonsept i karantenetid

Det høres sprøtt ut, men stuebasaren som Acta og Normisjon arrangerte denne uken, er helt på høyde med de gammeldagse bedehusbasarene på Jæren. 300.000 kroner til Normisjons internasjonale arbeid!

Vi satte oss til rette, relativt skeptisk, ved iPaden. Dette måtte vi få med oss. Skamfullt innrømmer jeg at jeg tidligere på dagen hadde advart mot at det kunne bli en flopp…

Men det var rasende festlig! Renate Moen, basardronninga framfor noen, holdt det gående i to timer og valset rundt i den store butikken til Galleri Normisjon i Oslo mens hun leste opp vinnerlodd på fem siffer (!) Dermed ante vi at det var solgt mange lodd, men da hun kom viftende med en gul lapp etter to timers maratonbasar, var det vel ikke mange som ventet at budskapet skulle være: «Vi har samlet inn 300.000 kroner!»

Pengene som kom inn var øremerket noen av Normisjons prosjekter internasjonalt med diakonal profil. Rundt Renate var det et «crew» som også gjorde en kjempejobb. Butikklokalet er stort nok til at det kan være et par håndfuller av mennesker inne der uten å komme i strid med myndighetenes tilrådinger. På nettet var det til tider over 1.000 mennesker med.

Dette var gøy! Og dette er noe vi gjerne vil ha mer av innimellom balkongkonserter, verdens største digitale korøvelse og gudstjenester på nett! Guds Rike lar seg ikke hindre av at vi må holde oss hjemme.

Se Renate og gjengen her

Terje Holmedahl

terje.holmedahl@normisjon.no

Andre nyheter