IMG_7493

Bedehuset Christmas Edition

Klementiner, konsert, basar, vafler, og mye humor var noen av ingrediensene i helga da ”Bedehuset Christmas Edition” gikk av stabelen for andre gang. 

Jeg går gjennom foajeen i Storsalen Menighet og mot trappene til selve møtesalen, lørdag kveld 24.11. Etterhvert som jeg tar skrittene opp trappen øker lyden av myldrende liv og god stemning. Det lukter vaffel og gløgg om hverandre. Og i det jeg går inn døra møter julestemningen meg i fulle munn! 

Synet som møter meg er et rom fylt opp med over 200 mennesker, flesteparten i 20-åra. Det er god prat rundt bordene, en god del står i kø ved kaféen for å sikre seg en vaffel og noe godt å drikke før programmet begynner igjen. På scenen er det et band som jammer på diverse julesanger, og den er pyntet med alt for mye, og ganske overdådig julepynt. Summen er et rom fullt av energi og god julestemning! Nå er det åresalg som foregår, folk på bordene roper og vifter til åreselgerne, i frykt for at de ikke får kjøpt årer. Det var mange som ikke fikk kjøpt årer i runde én, så nå er prisen satt opp til 30kr åren og det er maks 5 årer per person! 

Bedehuset Christmas Edition ble arrangert for andre gang av Acta region Øst, og flere samarbeidspartnere lørdag 24.11. Arrangementet ønsker å kombinere den gode gamle bedehusbasaren og julehøytiden; to ting vi tror mange unge kristne som bor i Oslo kan samles om og like. Bedehuskonseptet vekker mange nostalgiske og gode minner blant unge kristne. Mange har vokst opp på et sted med et lokalt bedehus og er vant med julemesser og basarer derfra, og det er derfor vi tror det er så stor interesse og engasjement for dette arrangementet. 

Selv om det bare er andre gang «Bedehuset Christmas Edition» avholdes i Storsalen, har konseptet ”Bedehuset” vært et telt og scene på skjærgårdsfestivalen i over 5 år! Det var i fjor høst at vi i Acta Øst kom på at suksessen fra Skjærgårds kunne gjøres tilgjengelig mer enn kun én gang i året, og dette var grunnlaget for ”julespesialen” av dette arrangementet. I tillegg til å være et samarbeid mellom Acta Øst, Storsalen Menighet og Skjærgårdsfestivalen, har vi også med Actas eget giverkonsept ”Kompis” på laget. Alt overskuddet fra kvelden går til Kompis sine prosjekter for å sørge for skolegang til minoritetsungdommer i India og Bangladesh. I løpet av kvelden ble det samlet inn godt over 30 000kr til disse prosjektene, og hele 35 personer ble enten nye fastgivere eller økte sitt månedlige fastgiverbeløp til Kompis!  

Vi er stolte over å være med på å arrangere Bedehuset Christmas Edition, og gleder oss allerede til neste år! 

Andre nyheter