IMG_1845

Bønn og relasjonsbygging

Familien Amlie har vært ett år i Senegal og jobbet med pionerarbeid. Nå er de tilbake for andre året, men hvordan havnet de i Senegal og hvordan har det vært så langt?

Hva var det som fikk dere til å reise ut, og hvorfor Senegal? 

Det startet med at vi kom til et punkt hvor vi følte vi stod ved et veiskille. Vi begynte å vokse ut av leiligheten i Oslo, og var usikre på hvor veien bar videre. Kanskje var tiden inne for å dra ut som misjonærer? Vi hadde begge kjent på den lysten lenge, men hadde ikke et spesielt land vi brant for. Så vi snakket med flere organisasjoner før vi til slutt landet på Normisjon og Senegal. Det var både fordi arbeidet virket spennende, en annen norsk familie var der med barn i lik alder og fordi Normisjon er en organisasjon som vi begge føler oss hjemme i.

I Senegal jobbes det med pionerarbeid, hvainnebærer det? 

Det at det er et pionerarbeid vi i Normisjon driver med her i Senegal innebærer blant annet at vi ikke har så mange faste rammer rundt oss. Vi har et mål om å bygge kirke blant malinkefolket, men det er en lang vei ditt. Vi bruker mye tid på å bygge relasjoner og bli kjent i byen, i tillegg til en del praktiske ting som må på plass når alt er nytt. Vi bruker òg en del tid i bønn som har vært viktig for å finne en retning i arbeidet vi står i.

Hvordan synes barna det er å leve i Senegal?

Barna trives stort sett veldig godt i Senegal. Afrika har vært det store uttalte målet, så da vi hadde forberedende halvår i Trondheim og Albertville lurte barna til slutt på om vi egentlig noen gang skulle til løver og sjiraffer. Nå har de skjønt at Afrika er noe mer enn bare spennende dyr, og vi tror at de får med seg noen rike år i en annerledes kultur som vi lever i. I tillegg er vi utrolig takknemlige for det norske fellesskapet her, hvor barna har fått seg gode venner.

Hvilke ting har gjort størst inntrykk på dere? 

Det er mye som har gjort inntrykk på oss i løpet av oppstartsfasen i Senegal. Vi har et ønske om å gi noe til menneskene vi lever rundt, men har ofte sett at vi får så utrolig mye tilbake. Vi bor blant et folk hvor familie og fellesskap står sterkt, og vi har møtt en stor raushet i møte med så mange, også de som ikke har mye materiell rikdom. Det har gjort inntrykk når naboer og venner har hjulpet oss i perioder som har vært litt ekstra tøffe for oss. Vi har sakte, men sikkert blitt en del av hverdagen deres, og har fått oppleve at de deler av det de har, uansett hvor mye eller lite det er.

Hvordan kan vi her hjemme støtte dere? 

Noe av det aller viktigste dere kan bidra med er bønn. Vi er helt avhengig av bønn. Både oss personlig, men også for arbeidet. Det er her alt starter. Vi har stor tro på at bønn forandrer alt. Bønn er med på å åpne dører, det utløser Guds mirakler, og bønn bringer himmelen til jorden. Og det er det vi ønsker at menneskene i byen vår skal få oppleve. At de virkelig skal få bli kjent med og oppleve Guds kjærlighet. En annen ting man kan bidra med er å bli fastgivere. Dette er med på å skape en forutsigbarhet i arbeidet vi står i. Og der skatten din er, vil også hjertet ditt være. Vi håper jo at flere skal få hjerte for de flotte menneskene her i Senegal.

Andre nyheter