image001

Møt Actas nye teamleder!

I september tok Dirk Cordier over stafettpinnen som Actas nye teamleder i region Øst. Dirk er 43 år gammel, og kommer opprinnelig fra Cape Town i Sør-Afrika. Han flyttet til Norge i 2005 etter å ha møtt kjærligheten. Han er gift med Renate, som han ble kjent med da de var studenter hos Ungdom i Oppdrag. Sammen har de 3 barn på 2, 9 og 14 år.

Dirk er utdannet pastor, og har en bachelor i teologi. Nå, etter over ti år som trofast ansatt i Frelsesarmeens barn og unge arbeid (FABU) takket Dirk ja til jobben hos oss. Dirk er ikke redd for utfordringer og har en variert bakgrunn fra alt fra budbil til pastorstilling.

Noen av dere har kanskje møtt Dirk før: Han har nemlig hatt noen andakter på Actaleirer i region Øst tidligere, og sønnen hans, som har vært aktiv i Soul Children-kor helt siden han var liten, synger nå i Oslo Soul Teens.

Dirk har mye erfaring og gode opplevelser fra arbeid med konfirmanter. Han forteller at konfirmantleirene han har vært med på å arrangere har gjort stort inntrykk: «I konfirmantukene har jeg sett hvordan mange blir frelst og får sterke møter med Den hellige ånd». 

Det har blitt utallige timer på leir og ungdomsfestivaler, noe som passer bra når man, som Dirk, trives med å være på leir. «På leir er alle samlet med det samme fokuset: Jesus.» 

Men Dirk er også opptatt av at det som skjer på leir blir tatt med videre i hverdagen. At det ikke bare blir en leirboble, men også bygges tilhørighet til fellesskap og relasjoner som er der til daglig, for at troen skal kunne vokse. 

Relasjoner og disippelgjøring er begreper som Dirk er opptatt av: «Det er lettere å snakke med noen om Jesus når man har en tilknytning til de fra før». Han peker på at når man som leder har en relasjon til de unge, så får man bedre tilgang til å snakke med de om livet. Det blir mer naturlig å kunne ta opp ting og utfordre når man kjenner og vet hvem ungdommen er. «Jeg ønsker å være en leder som er tilgjengelig, fleksibel og åpen for nye tanker.»

Vår nye teamleder ønsker å være et forbilde for folk rundt seg. Han understreker at det ikke er nok å ha den rette utdanningen og kompetansen til jobben: «Den beste lederen har fokus på Jesus. Det er viktig å ha noen som elsker Jesus og har en relasjon til ham i denne stillingen. Det må være til Guds ære. Ellers blir det bare en jobb uten frukt». 

Andre nyheter