Dag William Haugeto med sykkel

Sykkelaksjon

I skrivende stund er det 12 måneder siden vår nye sammenslåtte region så dagens lys. Som vi tidligere har beskrevet i referat fra årsmøte og stemningsrapporter fra kriker og kroker, så finner vi både optimisme, nye bånd og økt samarbeid. 

Det er god grunn til å tenke positivt både om situasjonen vår og fremtiden vår. Vi er en misjonsorganisasjon som strever for å bringe fram vårt nestekjærlige budskap i en urolig tid der mange søker trygghet og mening i materialistiske verdier. Finnes det en måte vi kan synligjøre Normisjon region Øst på, som underbygger vår profil og som innebærer en ekstra innsats? En ekstra innsats fra oss i staben og fra dere som er våre mange medlemmer. Idéen vi nå setter ut i livet er ganske energisk og ambisiøs:

Sykkeltur fra Kirketeigen til Fossheim 29. sept – 2. okt, til inntekt for arbeidet vårt.

Vi tenker å sykle regionen fra nord til sør, mellom leirstedene våre. Vi starter på Kirketeigen i Gudbrandsdalen, sykler gjengrodde stier tidligere opptråkket av misjonsfolk på vei til møter. Slik kommer vi oss ned til Mjøsa og «blir ledet til vann der vi finner hvile». Deretter går ferden på vestsida av Mjøsa, til Skogstad. Der kan det hende vi trenger både kringler og forbønn. Så sykler vi til Kapp, for å følge Jesu befaling i Matt 8,18: «ga han befaling om å sette over til den andre siden». Med båtskyss over vannet, klarer vi å kreke oss til Haraset på dag to. Reisens mål er å tråkke oss ned til Fossheim Leirsted på dag 3. Ingen av oss lover at det vil bli smertefritt eller at vi ikke må kjempe med mismot eller leggkrampe. Med pauli ord i øret, tenker vi å følge hans oppfordring i 2. Tim 4,4: «Bær lidelsene, gjør din gjerning som evangelist og fullfør din tjeneste». 

Formålet er knyttet til oppmerksomhet og innsamling av midler. Vi har satt oss et økonomisk mål om å samle inn kr 150.000 ved denne aksjonen, både ved enkeltgaver og nytegning av fast givertjeneste til region Østs arbeid (Kanskje trenger vi en og annen blodgiver også?). Vi regner slik at en fast giver tilsvarer kr 5.000 i innsamlede midler. Målet vårt er kr 75.000 i gaver og 15 faste givere, eller kr 50.000 i gaver og 20 faste givere. Her er det mange muligheter.

Så her kommer utfordringen til dere alle som leser dette og som hører om dette:

Samler vi inn kr 50.000, sykler vi en dag fra Kvam til Biri. Samler vi inn kr 100.000, sykler vi to dager fra Kvam til Haraset via Biri. Samler vi inn kr 150.000, sykler vi i tre dager, helt frem til Fossheim. Hvor langt skal vi sykle? Hvor mye midler klarer vi å skaffe? Vi legger det opp slik at vi må se resultater av innsamlingen før vi tråkker turen. Derfor må gavene registreres hos oss på forhånd enten her https://normisjon.profundo.no/gi_normisjonost eller på epost til Dag William: dwhs@normisjon.no 27. september kl. 2300.

Dermed går stafettpinnen nå over til dere som leser dette. Hvor langt klarer vi å komme med vår sykkelaksjon? Vil du være med å sykle: Gi Ståle Sandbekken beskjed på epost: ss@normisjon.no eller mbnr: 959 73 414 innen 27. september. Vi starter opp på Kirketeigen torsdag 29. med en samling på kvelden. Vi begynner å sykle tidlig på morgenen fredag 30. september. Følg oss på region Øst sin facebookside.

I ordboka finner vi at ordet aksjon betyr energisk handling, opptreden, virksom inngripen eller kamp. Herved sendes utfordringen ut i den ganske regionen, mens vi forbereder oss på å kjempe oss fra nord til sør. Vi vil skape liv og røre, lage blest om Normisjon region øst, våre leirsteder og vårt langsiktige arbeide. Hva er ditt bidrag?

Ståle Sandbekken
ss@normisjon.no

Andre nyheter