IMG_9197

Team Haraset

Det har vært en spennende reise for Team Haraset siden oppstarten for fire år siden. Team Haraset ble grunnlagt for ledere og andre ildsjeler ved Haraset leirsted.

Tanken var å gjøre noe hyggelig for de som ga mye av tiden sin på Haraset leirsted – fra de frivillige ungdomslederne på leir og til naboer og andre som stadig vekk stiller opp med dugnadsånd, med snørydding og gressklipping.

Da Team Haraset så dagens lys 10. september 2016 var vi sju unge voksne som var giret og ønsket å gi noe tilbake, da Haraset og folkene rundt har betydd så uendelig mye for oss og våre liv. Vi har bygget vennskap og fått vokse – både som person, leder og som kristen, under trygge og gode rammer. Nå var det vår tur til å bidra.

Fra begynnelsen av hadde vi en drøm om at vi en gang skulle drifte leirstedet selv. Og nå har det blitt en drøm som har gått i oppfyllelse! Veien har vært lang og litt kronglete, det er mye man må ta hensyn til og som må sjekkes opp når det skal skrives kontrakt. I mars 2020 ble kontrakten underskrevet med Normisjon region øst, og fra og med 1. april 2020 har det vært Team Haraset som har driftet Haraset leirsted. I utgangspunktet er det en leiekontrakt på fem år, med mulighet for forlengelse. Team Haraset står selv for utleie, inntekter og utgifter, og alt som hører med. Håvard Monsen er leid inn som driftsleder, men ellers er alt frivillig
arbeid – vask, regnskap og plenklipping, for å nevne noe.

Grunntanken vår er å holde liv i dugnadsånden, og det er mange engasjerte. Fra de sju i starten, er det nå 30 medlemmer mellom 13 og 70 år! Selv om det ble litt tung start i begynnelsen da Covid-19 kom, så er vi i gang. 12. septmeber arrangerte vi dugnad på Haraset, hvor det ble ryddet og kastet masse, blant annet i kjelleren, det ble gjort mye ute med blant annet kvistrydding og gressklipping, og første malingsstrøket av matsalen ble tatt. De gamle panelovnene i matsalen ble kastet, og nye kjøpt inn. Nye lamper i stua med bedre lys ble installert, det var på tide. Til sammen var vi nesten 20 stykker som stod på som bare det!

Sammen i region Øst gleder vi oss stort over den fine gjengen i Team Haraset, og gleder oss til å jobbe sammen og heier og ber for de.

Andre nyheter