Breddebilde RIKKE OG MADS

Acta-tur inspirerte til mer misjon

Da Rikke Sofie Kind og Mads Oliver Berg kom hjem fra reisen til Nepal med Acta Øst, var de sultne på mer misjon. Nå studerer de på Gå Ut Senteret i Trondheim, og har startet sin teamtjeneste i utlandet.

Reisen som Acta Øst arrangerte til Nepal i 2017 var helt avgjørende for at de valgte å studere bibel og misjon i Trondheim. Minnene fra Katmandu og møtene med menneskene der, har satt spor.

– Margrethe Kollerud Overskott tipset meg om Gå Ut Senteret. Jeg tok straks kontakt med rektor i Trondheim tidlig. Og nå er jeg her, sier Mads. Han ønsket seg egentlig tilbake til Nepal, men på grunn av endringer i studentprogrammet blir det fire og en halv måned i Etiopia.

– Jeg er spent på hverdagen i et helt annet samfunn. Jeg gleder meg til å møte mennesker og lære språket, fortsetter han.

Mads Oliver Berg og Rikke Sofie Kind er klar for misjonstjeneste som studenter på Gå Ut Senteret. Begge understreker engasjementet som ble vekket da de var på misjonstur til Nepal med Acta Øst.

I Etiopia skal han arbeide i en barnehage som misjonsorganisasjonen «My Sisters Women’s Welfare» driver. Studentene skal også delta i sosialt arbeid i hovedstaden Addis Abbeba.

Rikke har satt kursen mot Paraguay, hvor hun og teamet skal være en del av Pinsemisjonens arbeid med barn, unge og funksjonshemmede – og i lokalt menighetsarbeid.

– Drømmen er å gjøre en forskjell i andres liv. Uansett hvor lite bidraget mitt er, så kan det kanskje bety noe, sier Rikke.

Hun understreker at månedene som har gått siden studiet startet, har vært helt avgjørende forberedelser.

– Det har vært interessant å studere fakta og teologi, og samtidig jobbe med kulturforståelse og kommunikasjon. Jeg har blitt mer kjent med meg selv, og troen har blitt spennende, forteller hun.

– Lærerne her kan vi spørre om alt. De tar utgangspunkt i det jeg lurer på og gir den oppfølging vi trenger, legger Mads til.

Rektor Ørjan Tinnen mener studentene ved Gå Ut Senteret skal være godt forberedt på det som venter dem i misjonslandene.

– Vår erfaring er at de får et nytt perspektiv på verden, et innblikk i at livet handler om mer enn oss selv. Så ønsker vi også at de skal få oppleve flere sider av det å følge Jesus, og at dette kan ha ulike uttrykk i ulike kulturer, sier rektor ved Gå Ut Senteret, Ørjan Tinnen.

TEKST: MAGNE VIK BJØRKØY – FOTO: DAVID EINAN

Andre nyheter