rod-long-DRgrzQQsJDA-unsplash

Andakt

En gang i måneden sender Acta ut en nyhetsmail med en andakt og informasjon om hva som skjer hos oss. Her er andakten fra januar. Dersom du ønsker å motta nyhetsmailen send en epost til mko@normisjon.no

av fellesskapskonsulent i Normisjon Øst, Ståle Sandbekken

Nå benker mange seg på fredager og følger med på The Voice. Mentorene leter etter identitet i stemmen og særegenhet. Formidlingsevne. Det rørende og det unike. De leter etter Norges beste stemme. Når mentorene hører noe spesielt, trykker de på knappen foran stolen, og den håpefulle sangeren blir møtt av teksten «Jeg velger deg». Videre utover vinteren blir det flere runder, der sangerne skal få veiledning, øve, sparring, før de skal fremføre sine sanger. Mon tro hvem som har Norges beste stemme i 2022?

I forberedelsene til denne andakten ble jeg bevisst på noen ulikheter mellom The Voice og hvordan bibelen beskriver kontakten mellom oss og Gud. Allerede før du møter opp, eller før du ble født, sier Gud: «Jeg velger deg». Og før vi selv finner ut hva vi er gode på, har Gud gitt oss talenter og gjort oss unike. De aller fleste av oss strever med å finne vår særegenhet og jobber hardt med å finne egenverdi. Bibelen forteller mye om hvordan hver og en av oss er dypt elsket og høyt aktet.

I motsetning til 4 mentorer i hver sin stol, med raske kommentarene med mikrofon og forsterker, tilbyr Gud å være vår mentor. Det skjer ofte på et mer hviskende sett. En stille stemme som sier «Du er fantastisk, dyrebar og unik.» Og «Jeg vil gjøre deg vis og lære deg den veien du skal gå, jeg vil la mitt øye hvile på deg og gi deg råd.»

Les disse versene nedenfor, som også er hentet fra bibelen:

Dine øyne så meg da jeg var et foster.

Alle dager er skrevet opp i din bok,

de fikk form før én av dem var kommet.

Med evig kjærlighet har jeg elsket deg.

Herren din Gud er hos deg,

en helt som frelser.

Han fryder og gleder seg over deg

og viser deg på ny sin kjærlighet.

Han jubler over deg med fryd.

Og ved dette ble Guds kjærlighet åpenbart blant oss, at Gud sendte sin enbårne Sønn til verden for at vi skulle leve ved ham.

 Ja, dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud, men at han har elsket oss.

Da sa Jesus: «Heller ikke jeg fordømmer deg.»

Vi er nok alle preget av tanker om å lykkes, og et ønske om å være unike. På et dypere plan er vi sultne etter å være akseptert og bli elsket. Det budskapet har jeg funnet i bibelen og gjennom gode mentorer som har vist meg veien. Den veien går til Jesus og de ordene han delte på sin ferd.

Er du nysgjerrig på å finne ut mer av dette på egen hånd? Du må gjerne ta frem en bibel eller et nytestamente og bla litt i det. For eksempel kan du lese i Johannesevangeliet, og lete etter hvordan Jesus møtte mennesker som var sultne på kjærlighet og åpne for å bruke ham som mentor. Jesus sa «Jeg velger deg» til mange mennesker og på mange forskjellige måter. Jeg velger å tro at det også gjelder deg og meg i dag.

En annen måte å si det på er at Norges beste stemme i 2022 er Jesu varme og kjærlige stemme som sier «Jeg velger deg.»

Andre nyheter