DSC_0375

Endelig leir!

Leir har vært et stort savn for mange. Utenom padleleir på Mangen og dagsleir på Fossheim, har alle leirene blitt avlyst både på Fossheim og Haraset siden mars. Derfor var det veldig gledelig å åpne dørene på Haraset igjen! Siste helga i august arrangerte vi tenleir, i samarbeid med Trosopplæringen i Kongsvinger. 14 deltakere og flere voksenledere gjorde dette til en fantastisk helg.

Å være på leir nå betyr mye håndvask og nye rutiner, men også gjensynsglede, latter og gode samtaler. I forkant ble det sendt ut smittevernsveileder, som også ble gjennomgått detaljert på leiren. Det er viktig at alle som deltar, både ledere og deltakere, kjenner seg trygge. Med faste plasser ved matbordet, få på hvert rom og god hygiene har det gått helt strålende! Ved skrivende stund gjelder ikke avstandskravet for barn og unge under 20 år på arrangement som leir

På leir bruker vi masse tid sammen, og alt som gjøres, gjør vi sammen. Heldigvis var været på vår side, så vi har brukt masse tid ute, med lek og aktiviteter. I tillegg har vi padlet kano på Harasjøen og spilt «Tutfotball» (man spiller fotball med en trakt foran ansiktet, så hullet man ser ut gjennom blir veldig lite) noe som var veldig gøy for alle! Temaet for leiren var «Gi det videre». Vi har alle fått et oppdrag (Matteus 28,16-20), og det er et spennende tema å samtale og reflektere over sammen med ungdommene.

Hva tenker vi om leir videre i høst?

Det er vanskelig å vite sikkert hvordan høsten blir med tanke på korona. Ut fra retningslinjene i skrivende stund er det mulig å gjennomføre leirer med litt tilpasninger og med fokus på god hygiene. Det er vi glade for og vi gleder oss over å arrangere leirer igjen! Vi tror det er viktig at det skjer ting for barn og unge denne høsten.

Vi vil til enhver tid følge nøye med på og legge til rette for gjeldende retningslinjer fra myndighetene når det gjelder avstand og god hygiene med tanke på smittevern. For hver leir vil vi i forkant informere om en smittevernplan for den konkrete leiren laget ut fra retningslinjene som gjelder da.

Dersom vi ser at vi ikke vil klare å overholde gjeldende regler så kommer vi til å avlyse leiren. Fordi det er vanskelig å si hva som vil være gjeldende regler to, fire eller åtte uker fram så planlegger vi for gjennomføring, også må vi ta avlysningen hvis vi må det.

NB! Hvis en leir skulle bli avlyst på grunn av korona så vil alle få hele deltakeravgiften tilbakebetalt. Så heller meld på tidlig enn å se an til siste dagen, for da blir det lettere for oss å planlegge.

Vi håper vi ser dere snart igjen på leir, vær gjerne med og be for leirarbeidet og leirsjefene!

 

May Solveig K. Slåtsveen
msks@normisjon.no

Margrethe K. Overskott
mko@normisjon.no

Andre nyheter