billy-pasco-se3tHNszbkM-unsplash

Handle i tro

Jeg vil gjerne dele en av mine favoritttekster fra Bibelen med dere, med hovedfokus på prosessen heller enn selve mirakelet. 

Teksten er hentet fra Lukasevangeliet kapittel 18, vers 35-41. Her har vi en mann som mest sannsynlig har vært blind hele livet sitt. Han har aldri sett sine foreldre eller sine venner, hvis han hadde noen, og heller ikke seg selv. Han har aldri sett maten han spiser, soloppgangen, solnedgangen eller stjernene. Hver eneste dag har han blitt plassert på gatehjørnet av familiemedlemmer for å tigge. Dette var den eneste måten å overleve på. 

Så spør Jesus han: “Hva vil du at jeg skal gjøre for deg?” Hva er det Jesus spør han? Tuller han?

Den blinde mannen hadde hørt om en mann som kunne helbrede hvem som helst, som kunne gi synet hans tilbake. Denne mannen ville han møte, og når han hørte at Jesus skulle passere han, ropte han så høyt han kunne: «Jesus, du Davids sønn, ha barmhjertighet med meg!». Han visste ikke hvem Jesus var, han hadde aldri truffet han. Vi vet jo heller ikke om denne mannen hadde en tro.

De som gikk foran snakket strengt til ham og ba ham tie, men han ropte bare enda høyere. Jesus la merke til mannen og ba folk om å føre mannen bort til han. Det var jo ikke i det hele tatt vanskelig å se hva som var feil med mannen. Alle mennesker rundt Jesus så at mannen var blind, og alle skjønte med en gang hva mannen ville, men ikke Jesus?

Jesus spurte:  «Hva vil du jeg skal gjøre for deg?» Jeg tenker at Jesus ønsket at mannen selv skulle sette ord på sine behov. Han ville at mannen skulle handle i tro og stille spørsmålet  «Herre, la meg få synet igjen!»

Vi må handle i tro, og noen ganger så trenger vi å ta et skritt i tro. Jeg tror at Gud snakker til meg gjennom Bibelen, men dette krever at jeg faktisk tar meg tid til å lese den. Jeg tror at Gud kan helbrede de som er syke, men dette krever også at jeg må velge å be i tro. 

Kanskje mannen har oppsøkt flere leger før som har lovet han synet tilbake og dermed opplevd å bli skuffet gang på gang. Vi vet ikke alle detaljene, men det vi vet er at når mannen stilte spørsmålet, «Herre, la meg få synet igjen», så fikk han synet tilbake!

Hva med deg som leser denne andakten i dag –  kanskje er det noe du ønsker å spørre Jesus om? Kanskje Jesus spør deg i dag:  «Hva vil du jeg skal gjøre for deg?». 

Andre nyheter