Kakaosett

Julegavetips fra ACTA ØST

Her er tips til fine julegaver du enkelt kan lage selv! De er ikke så dyre, men mange kan ha glede av dem. I tillegg anbefaler vi Normisjons julebutikk som du finner her, hvor du kan kjøpe symbolske gavekort, kaffe og sjokolade.
Tennbriketter

Smelt stearinlys i vannbad i en kjele og dypp kongler i. De bør dyppes 3-4 ganger før ferdige og la dem hvile på bakepapir. Putt dem i en pose og de blir kjempefine tennbriketter

Hjemmelaget fotskrubb

Du trenger: 1 lime, 2 ss kokosolje, 3 ss bakepulver, 3 ss grovt salt.
Varm opp kokosoljen og tilsett havsaltet, bland også inn bakepulver.  Det kan være du trenger mer eller mindre bakepulver, prøv deg frem til ønsket konsistens. Rasp skallet av en hel lime og tilsett dette sammen med saften av den. Bland godt. Husk at kokosolje stivner i kjøleskapet, så oppbevar den helst fremme på benken.

Kakaosett

Ta en pose «Kakao på 1-2-3», noen mini-marsmellows, kanelstang eller peppermintestang og evt. noen sjokoladebiter hvis du vil, og bind sammen i pakker med en fin hyssing eller putt i en pose.
Vil du gjøre det litt mer avansert kan du smelte sjokolade i isbitformer e.l., og putte oppi noe å røre med; dét kan være te-skjeer kjøpt i en gjenbruksbutikk, trepinne, peppermintestang eller kanelstang og la så sjokoladen størkne igjen. Da får du sjokoladepinner som kan røres ut i varm melk, i stedet for ferdigkakaoen.

Julepotpourri

Du trenger:  en appelsin, 2-3 kanelstenger og 1 ss nellikspiker.
Kutt appelsinen i skiver og legg i en pose sammen med kanelstengene, nellikspikerne og noen små grener med granbar.
Legg ved en liten lapp hvor det står: «Putt i en kjele og tilsett vann til alt er dekket. Sett den på komfyren eller ovnen og la det putre og du vil få en nydelig duft av jul i huset. Obs! Pass på at kjelen ikke går tom for vann så den svier seg!» 

Andre nyheter