Søndagsskole i Bangladesh

Margrethe på Bangladeshtur

Margrethe har vært på tur til Bangladesh for å filme til Amigos og Kompis, sammen med Johanne og Katrine i Acta sentralt og fotograf Audun. Her får dere noen glimt fra prosjekter vi støtter.

25. februar – Internat for jenter i Sylhet by

Da vi kom dit hadde jentene akkurat begynt å komme tilbake etter å ha vært hjemme under korona. Vi fikk spise lunsj med dem, lære sanger av hverandre og Johanne fikk en god runde badmington. Her fikk vi blant annet snakke med Arianey. Hun er 17 år og går i 10. klasse. Hun ønsker å jobbe med samfunnsutvikling. Arianey var litt nervøs for eksamen etter så mye tid borte fra skolen. Hun spurte om vi kunne be for henne, så vær gjerne med og be for henne og alle de andre ungdommene som skal ta eksamen i Bangladesh etter et utfordrende skoleår.

26. februar – Barneskolen i Shikoribasti

Barneskolen ligger i et frodig område med tehager, åkrer og trær rundt. Barna som går på skolen er fra 6 til 12 år, men noen små-søsken er med fordi foreldrene er på jobb. Vi fikk blant annet intervjue Surojit, han er 10 år og går i fjerde klasse. Han er en av syv søsken og pappaen er syk, så moren forsørger hele familien med en jobb i en tehage. Av og til jobber Surojit etter skolen for å tjene litt penger til familien. Surojit har lyst til å bli politi når han blir stor. Vi har virkelig fått se viktigheten av å støtte skolegang, sånn at disse barna kan få en mulighet til utdanning og en jobb hvor de kan tjene mer enn foreldrene en dag.

2. mars – Martha Maria bibelskole og
syskole i Adampur

Vi kom til et åpent område med en kirke, noen hus og skolebygget. Dette tilbudet gir jenter opplæring i søm, slik at de kan få en jobb. De er der i fire måneder og bor da på internat på samme sted. I tillegg er det også en bibelskole. Når de er ferdig, blir de sponset med to tredjedeler av en symaskin, så de betaler en tredjedel av prisen. Store deler av skolen blir også dekket, de betaler kun en liten egenandel. Her snakket vi med ei som heter Benjita. Hun hadde lyst til å bli sykepleier, men utdanningen koster mye. Derfor går hun på bibelskolen slik at hun kan tjene penger til
utdanning og hjelpe familien.

3. mars – Søndagsskole i Dorgapara

Her ble vi møtt med en skikkelig santalhilsen; sang og dans, blomsterkrans rundt halsen, fotvask og god øvelse i santalenes måte å hilse på. Her kom vi også til et ganske nytt kirkebygg som menigheten for det meste hadde samlet inn penger til selv. De synes det var veldig stas at vi var der kun for å se søndasskolearbeidet, det var første gang. Vi fikk være med på en full søndagsskole hvor unge ledere engasjerte barna med sang og dans, fortalte bibelfortelling og øvde på fadervår.

I tillegg til disse besøke vi et gutteinternat i Moulvibazar, Basha – et senter i Dhaka som ansetter kvinner som har levd i fangenskap eller ekstrem fattigdom, en søndagsskole i Bikrampur. Og vi hadde en fin formiddag med familien Rebbestad Løkken som er utsendinger for Normisjon, hvor vi fikk høre om deres første uker i Dhaka.

Andre nyheter