KG-aksjonen

Skoleelever samlet inn 2,4 millioner til misjon

 

Tekst: Kristin Winther Jørgensen (i «Nytt fra Normisjon») – foto: KGs Nettside og Camilla Gullbrekken.

Aldri før har det blitt samlet inn så mange penger til et skoleprosjekt på KG, Kristelig Gymnasium i Oslo.

– Dette er helt fantastisk! Jeg er dypt imponert og inspirert sier Ole Martin Rudstaden, assisterende generalsekretær i Normisjon. Han er takknemlig etter årets skoleaksjon ved KG i Oslo, kalt «Verdifull». Aksjonen samlet inn et rekordbeløp. Hele kr. 2.413.155 kom inn på elevenes aksjon.

– Det gjør meg varm om hjertet å se ungdommer som tar eierskap til kampen for kvinner og undertryktes rettigheter, som forstår hvor viktig  det er og som evner å få til en innsamling med slike resultater. Det er helt enestående, sier Rudstaden. Han forteller at pengene i første rekke skal gå til drift av en rekke skoler i Bangladesh, i tillegg til å drifte internater og stipend til elever som ikke har råd til høyere utdanning.

Videre støttes Normisjons utsending Gerd Eli Haaland og arbeidet hun er en del av på «Basha» i Dhaka.

– For de menneskene dette kommer til gode kan det være forskjellen på et liv i fattigdom og en mulighet til å løfte både seg selv og familien til et bedre liv.

Hallgeir Haaland, som er utsending for Normisjon i Bangladesh, sammen med sin familie, synes dette er et fantastisk beløp.

– Jeg synes det er utrolig flott at elevene ved KG igjen har satt ny rekord for elevaksjonen, sier han. Han forteller at familien Haaland har hatt besøk av elever ved skolen, som ville se nærmere på arbeidet. – Det gleder meg også når Kristin Måre Areklett på KG melder tilbake at de elevene som var på besøk her for å formidle hjem, ble berørt av menneskene de møtte og deres historier. Det er godt når vi kan løfte blikket litt utover oss selv og våre egne grenser. Det er mange som trenger at vi er villige til å berøres av deres liv og dele av alt det Gud har velsignet oss med, sier Haaland, som sier at pengene skal komme de aller fattigste til gode.

Les også om 15 år gamle Albert Sjåvåg, eleven som gav KG-aksjonen en knallstart med å samle inn 100.000 kroner på ett døgn!

 

 

Andre nyheter