Margrethe ++ GF (1 of 1)

Generalforsamling

Sommer i Sør med Normisjons Generalforsamling ble innledet med takk fra Okhaldhunga, og avsluttet med en heidundrende Soul Church.

“Vi har stått her så mange ganger og bedt dere om å gå med oss – og nå er vi nesten ferdige!”

Gledesbudskapet kom fra Kristin Bøhler, Normisjons direktør i Nepal. Under åpningen av Sommer i Sør formidlet hun en takk til Normisjonsfolket som har støttet arbeidet på sykehuset i Okhaldhunga. Det gjenstår fortsatt noe arbeid på bygningene, og, som Erik Bøhler påpekte, det koster også penger å drive sykehus. ”Jeg sjekket hva som er budsjettet til Sykehuset Sørlandet, som betjener en like stor befolkning som Okhaldhunga sykehus. Hvis vi fikk ett årsbudsjett for det sykehuset, kunne vi drevet i Okhaldhunga i 7-800 år. “

I løpet av Sommer i Sør ble også 50-årsjubileet for Santalmisjonen/Normisjons arbeid i Ecuador markert. Åse Røsvik, som nå er Normisjons utsending i Ecuador, har vært i landet i om lag 30 år, og fortalte at hun har sett innsatsen og engasjementet til de tidligere misjonærene bære frukt og vokse. “Jeg har sett enkeltpersoner som har fått livet sitt forandret, kirker som er blitt plantet – og nye kirker igjen plantet av nasjonale!”

Generalforsamlingen vedtok ny handlingsplan for 2018-2021. “En handlingsplan er ikke noe hovedkontoret kan gjøre alene, den må vi gjøre sammen som Normisjon,” sa generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland i innledningen til behandlingen, og det var stort engasjement i debatt og behandling av handlingsplanen.

Ny landsstyreleder i Normisjon er Hallgeir Solberg (63) fra Melhus i Trøndelag, som du kan lese mer om i dette bladet. Med seg fikk han nyvalgte landsstyremedlemmer Magne Gryvill (57) fra Oslo, Morten Dahle Stærk (37) fra Oslo og Magne Supphellen (50) fra Straume, og varaene Berit
Reinertsen Sandvik (45) fra Erfjord, Marie Harbo Øygard (31) fra Oslo og Ingebjørg Stubø (66) fra Gjøvik. Torstein Eidem Nordal, Ekaterina Aleksandrovna Samara og Trygve Svendsen sitter videre i landsstyret og var ikke på valg i 2018.

Sommer i Sør med generalforsamling ble avsluttet med Soul Church-gudstjeneste. Soul Church er et nytt konsept fra Soul Children. Det ble en stor fest som engasjerte bredt blant de nærmere 1000 fremmøtte.

Sigrid Rege gårdsvoll
sigrid.rege.garsdsvoll@normisjon.no

Andre nyheter