sushobhan-badhai-372964-unsplash

Noe nytt for noen nye

Skal nye mennesker nås med de gode nyhetene om at Guds rike er tilgjengelig, må vi alle tenke igjennom om vi kan gjør noe nytt.

I barne- og ungdomsarbeidet vårt er vi hele tiden opptatt av om det vi gjør virker etter hensikten. Det er så enkelt som at vi stiller spørsmålet: “blir mennesker ledet til Jesus og hans nye familie gjennom arbeidet vi driver?” Og tar konsekvensen av svaret vi finner.

Gjerdrum Normisjon startet i fjor Supertorsdag. Noe nytt er etablert og fellesskapet når noen nye gjennom det. Alpha-medarbeidere fra Lillestrøm Normisjon reiste før jul til Hamar for å støtte fellesskapet der i å etablere nytt Alpha-arbeid på Hamar. Noe nytt startes, vi tror det vil nå ut til noen nye. Høvik Normisjon endret tidspunkt for sitt møte fra kveld til formiddag og besøket gikk umiddelbart opp. En liten endring forandret mye. Fellesskapet i Fetsund Normisjon lyste ut stilling i fjor høst og i disse dager ansetter de barne- og ungdomsarbeider, for å gjøre noe nytt for noen nye. Det samme fellesskapet inviterte alle nye naboer fra et stort nytt nabolag til bedehuset på nabofest. Bedehuset var fullt den kvelden fordi noen gjorde noe nytt for noen nye.

Samtidig er det så vanskelig for mange av oss å gjøre noe annet enn det vi alltid har gjort. Hva kommer det av? Et av svarene er at vi ikke ser at metodene, husene og programmene våre kun er verktøy som har sine begrensninger. Vi forelsker oss i den metoden som bragte de gode nyhetene til oss. Vi blir som den hjemmeværende sønnen i Lukas 15. Hardt arbeidende i eget hus, istedenfor å være sammen med den lengtende Faren som gjerne skulle gjort noe nytt for å hente hjem den fortapte lillebroren. Målet er ikke å komme hjem til Gud, eller å bli den hjemmeværende storebroren. Målet er å bli lik den lengtende faren og at vi der vi er leter etter muligheter for å komme i kontakt med alle som trenger å høre de gode nyhetene. Om at Himmelriket er tilgjengelig og at vår himmelske far har gitt alle som kommer til Jesus en ny familie og ett nytt oppdrag: bli med å gjør noe nytt for nye!

Dag William Haugeto Stang
dwhs@normisjon.no

Andre nyheter