Korsvoll menighetshus1

Normisjon Oslo Nord

For ikke mange år siden hadde Normisjon bedehus på Grefsen, Kjelsås, Korsvoll og bak Bjerkebanen. Nå gjenstår bare Korsvoll, men arbeidet går videre.

Folk fra Normisjonsforeningene på Grefsen og Kjelsås samles med Korsvollfolket til fellesskapskveld på Korsvoll en torsdag i måneden. Det praktiske ansvaret går på omgang mellom foreningene. I tillegg har Grefsen husmøte en gang i måneden. Det som kalles Korsvollfellesskapet startet dessuten for en del år siden med egne søndagsmøter.

En søndag i november var det Festkveld på Korsvoll bedehus. Julemessekomiteen på Kjelsås gjorde en vri i 2010, da de ikke orket å styre med julemesse lenger. De oppfordret medlemmene til å legge til side gjennom året penger som ellers ville blitt brukt til å kjøpe ting til julemessa. I november inviterte de til en festkveld med åresalg og offer til Normisjon. Thor Arnfinn Kleven forteller at man var veldig spent på resultatet i år når festkvelden ble flyttet til Korsvoll, men man ble positivt overrasket. Det kom rundt 40 mennesker og de fikk inn over 80.000 kr. til Region Øst, inkludert en gave på 20.000 kroner fra Korsvoll Normisjon.

Kjelsås Normisjon har i mange år arrangert jule-/nyttårsfest med oppslutning også fra de andre foreningene i området. Nå vil søndagsfellesskapet på Korsvoll tilpasse denne tradisjonen til en ny tid. Søndag 12. januar arrangerer Korsvoll Normisjon  ”Vi synger (og spiser) julen ut”, der folk fra hele området og i alle aldre ønskes velkommen. Programmet vil ha fokus på julesangene, og folk vil bli invitert til å ta med rester av julekaker og julegodt som de vil ha hjelp til å spise opp. Dette er bare ett av mange eksempler på hvordan søndagsfellesskapet er en verdifull foryngelse og fornyelse av Korsvoll Normisjon.

Tekst: Terje Holmedahl

Andre nyheter