Gruppebilde-ved-klaer-1920x1440

Ny gjenbruksbutikk på Bjørkelangen

I løpet av våren åpner Galleri Normisjon en ny butikk på Bjørkelangen. Dette blir den fjerde gjenbruksbutikken i region Øst, og den tiende på landsbasis i Galleri Normisjon.  

Daglig leder i Galleri Normisjon, Anita Næss Thorängen, gleder seg over at det nå blir en slik butikk i hennes hjemkommune. – Vi har inngått en avtale om å leie det meste av første etasje i Lundberggården, rett over veien for stasjonen. Dette er et tradisjonsrikt lokale som mange i bygda har et forhold til, forteller hun.

Trenger butikkleder

Arbeidet med å innrede butikken er godt i gang og de første varene har begynt å komme inn. Parallelt med dette foregår rekruttering av medarbeidere. – Det er mange som har meldt sin interesse for å være med, men vi trenger enda flere medarbeidere. Spesielt er vi på utkikk etter en som kan være butikkleder. Det betyr veldig mye for arbeidet videre å få en som kan lede butikken allerede nå, sier Anita Næss Thorängen.

Pangstart på Bekkestua

De tre andre Galleri Normisjon-butikkene i region Øst ligger i Oslo sentrum, på Bekkestua og på Sørumsand. Butikken i Oslo er den eldste i kjeden og ble etablert i 2013. Den har størst omsetning av de ni butikkene og omsatte i fjor for vel 1,3 millioner kroner. Men den nyåpnede butikken på Bekkestua puster imidlertid Oslo-butikken i nakken og hadde både i desember og januar størst omsetning av alle butikkene i kjeden. I løpet av tre måneder i fjor solgte Bekkestua-butikken for vel 400 000 kroner. Butikken på Sørumsand, som ble åpnet i 2014, hadde en omsetning i fjor på 545 000 kroner, og overskuddet her ble høyere enn forventet. 

Omsatte for 50 millioner

Totalt omsatte butikkene i Galleri Normisjon for 5 659 296 i fjor og totalt har kjeden siden starten omsatt for 50 800 414. Overskuddet går til Normisjons arbeid i Norge og samarbeidslandene. Anita Næss Thorängen forteller at butikkene selv bestemmer hvilket prosjekt de vil støtte. Butikken på Bekkestua er et samarbeid med Haslum menighet og overskuddet der deles likt mellom Haslum menighets barne- og ungdomsarbeid og Okhaldhunga sykehus i Nepal. Overskuddet i Oslo går til Normisjons internasjonale arbeid, og butikken på Sørumsand støtter Acta – barn og unge i Normisjon, region Øst. Det er foreløpig ikke avgjort hvem som får nyte godt av et framtidig overskudd i butikken på Bjørkelangen.

Arne Sæteren
Arne Sæteren er leder for Galleri Normisjons nasjonale styringsgruppe og styreleder for butikken i Oslo sentrum.

Andre nyheter