Team hurdaal2

Team Hurdal

Annenhver torsdag har en gruppe med frivillige fra Acta Øst, Storsalen menighet, Oslo Sentrum Baptistkirke og KRIK reist opp til Hurdal for å bruke tid med beboerne på asylmottaket der. Når Normisjons leirsted i Hurdal ble til asylmottak så vi en mulighet til å starte opp et diakonalt arbeid for yktninger, og vi opplevde at mange unge var gira på å gjøre noe, midt i tiden med flyktningstrøm til Europa. Vi har hatt tre grupper: en idrettsgruppe, kafé for voksne med prat, spill og språkopplæring og en barne- gruppe med aktiviteter og lek. Vi har besøkt mottaket i halvannet år, men nå har siste gang kommet.

Første april legges Hurdal asylmottak dessverre ned og dermed også besøksgruppen vår. Alt har sin tid og selv om vi nå er ferdige i Team Hurdal har vi fått vært en del av noe viktig og givende. Vi er utrolig takknemlig for tiden vi har fått bruke på mottaket og menneskene vi har blitt kjent med der, som har delt av sine historier og sin kultur. Vi har fått oppleve at vi er med på noe meningsfylt, og stadig fått høre at store og små setter pris på at vi kommer. Vi frivillige har også gjennom mange, lange bilturer blitt godt kjent med hverandre, kunnet snakke om ting vi har tenkt på etter besøkene og bedt sammen.

Dette sier to av de frivillige om hva som har vært bra med Team Hurdal:

«Oppholdet på Hurdal har vært en følelsesmessig berg-og-dal-bane. Vi har fått møte mange fantastiske mennesker og fulgt de i en prosess fylt med usikkerhet, sorg og byrder – men også med glede, latter og omsorg. Vi har fått gledet oss sammen med de som har fått opphold og samtidig har vi fått sørge sammen med de som ikke kk opphold. Jeg har opplevd at både vi i Team Hurdal og beboerne selv har blitt oppløftet etter torsdagskveldene!» – Christine Gripsgård Lunga

«De fleste gangene på vei dit kjenner jeg meg sliten etter en dag på jobb. Men på Hurdal skjer det noe spesielt: jeg får være med i et fellesskap, jeg blir ønsket velkommen og omgitt av rabalder fra unger i farta. Uansett hvor kaotisk det har vært – på vei hjem har energilagrene blitt fylt opp. I tillegg er årsmøter på shell episk!» – Live Margrethe Kvelland

Våre tanker går først og fremst til beboerne på asylmottaket og deres fremtid på et nytt hjemsted, et nytt mottak eller utsending fra Norge. Vær gjerne med oss og be for dem og tiden som ligger foran!

Andre nyheter