Dirk - 31.08.21

Vår nye Acta-leder

Som 4-åring fanget Dirk ville slanger i flasker og gikk med hjelm fordi foreldrene var redd for at deres viltre sønn skulle skade seg. I september tok han over stafettpinnen som Acta-leder i region Øst.

Dirk Cordier er 43 år gammel, og kommer opprinnelig fra Cape Town i Sørafrika. Han flyttet til Norge i 2005 etter å ha møtt kjærligheten. Han er gift med Renate, som han ble kjent med når de var studenter hos Ungdom i Oppdrag. Sammen har de 3 barn på 1, 9 og 14 år. 

Dirk er utdannet pastor, og har en bachelor i teologi. I de årene han har bodd i Norge har blant annet kjørt budbil, jobbet som avisbud og med barne- og ungdomsarbeid i Filadelfia Rælingen og Salem Oslo. I 2011 fikk han en stilling i Frelsesarmeen, hvor han også har jobbet med barn og unge. 

Noen av dere har kanskje møtt Dirk før: Han har nemlig hatt noen andakter på Acta-leirer i region Øst, og sønnen hans, som har vært aktiv i Soul Children-kor helt siden han var liten, synger nå i Oslo Soul Teens.

Dirk har mye erfaring og gode opplevelser fra arbeid med konfirmanter. Han forteller at konfirmantleirene han har vært med på å arrangere har gjort stort inntrykk: «I konfirmantukene har jeg sett hvordan mange blir frelst og får sterke møter med Den hellige ånd». 

Det har blitt utallige timer på leir og ungdomsfestivaler, noe som passer bra når man, som Dirk, trives med å være på leir. «På leir er alle samlet med det samme fokuset: Jesus. Gud møter oss på leir, fordi der er vi mer mottakelige». 

Men Dirk er også opptatt av at det som skjer på leir blir tatt med videre i hverdagen. At det ikke bare blir en leirboble, men også bygges tilhørighet til fellesskap og relasjoner som er der til daglig, for at troen skal kunne vokse. 

Relasjoner og disippelgjøring er begreper som Dirk er opptatt av: «Det er lettere å snakke med noen om Jesus når man har en tilknytning til de fra før». Han peker på at når man som leder har en relasjon til de unge, så får man mandat til å snakke med de om livet. Det blir mer naturlig å kunne ta opp ting og utfordre når man kjenner og vet hvem ungdommen er. «Jeg ønsker å være en leder som folk kan komme og snakke med når som helst, som er åpen for nye tanker, ikke bestemt». 

Vår nye Acta-leder ønsker å være et forbilde for folk rundt seg. Han understreker at det ikke er nok å ha den rette utdanningen og kompetansen til jobben: «Den beste lederen har fokus på Jesus. Det er viktig å ha noen som elsker Jesus og har en relasjon til ham i denne stillingen. Det må være til Guds ære. Ellers blir det bare en jobb uten frukt». 

Andre nyheter